Tyvärr med lite manfall på grund av sjukdom men vi hade väldigt trevligt ändå. Jag bjöd bland annat på dessa saffranscookies som ni ska få recept på här
Vispa ihop smör och strösocker med elvisp. I receptet stod det 12-14 kakor, så jag gjorde dubbel sats och här står jag nu med 88 kakor. 0,5 g saffran med 1 tsk starksprit
(Jag knådar med mina händer) Rulla bollar och rulla i socker. 125 g rumstemperatat smör2 1/2 dl strösocker1 äggen nypa salt2 tsk vaniljsocker0,5 g saffran med 1 tsk starksprit1,5 tsk bakpulver4 dl mjöl +1 dl strösocker till rullningen 100 g vit choklad1 hand krossade polkagrisar GÖR SÅHÄR Sätt ugnen på 200 grader. Micra smöret några sekunder så smöret nästan blir smält Vispa upp smör, strösocker med elvisp ca 2 minuter på hög hastighet
Lyft upp degen och vänd den upp och ned med rullen upptill. blandat med. Värm mjölken tillsammans med saffran till 37 grader. Pensla nu bullarna medan de är varma med 1 uppvispat ägg blandat med 1 nypa salt och 1 tsk vatten
Nu för tiden kan du åka direkt till en mataffär och köpa färdiga förpackningar med såväl släta bullar som mandelmassefyllning, ett bra alternativ för dig som inte kan eller vill göra semlor från grunden
Smaka av och fyll bullen medmandelmassefyllningen. Rejält med inkråm om man önskar jag valde att lägga mandelmassa på hela bullytan och sedan grädde ovanpå men detta är en smaksak
Ett recept kommer såklart även till detta inlägg, enkla bullar medmandelmassefyllning blir det. Så ni får stå ut med att jag tjatar på om mina lediga dagar helt enkelt ytterligare ett tag
Andra halvan av degen blev till fyllda snurrbullar medmandelmassefyllning. Inte nog med att hon har nån som passar barnen medan hon och maken är på SPA
Ha i lite mandelmassefyllning i varje bulle och spritsa på grädde. Dessa bakade jag förra året när jag följde ViktVäktarna och då gjorde jag denna supergoda mandelmassa-fyllning men det går även att fylla dessa med nutella eller vad man önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.