Saffransbutterkaka på mitt sätt
Ingen rotmos
Ingen rotmos
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saffransbutterkaka på mitt sätt
  • 2 kakor
  • Vetedeg
  • 75 g jäst
  • 500 g kall mjölk
  • 1000 g vetemjöl
  • 200 g strösocker
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-1½ g saffran, helst trådsaffran som legat i konjak i nån vecka.
  • 5 g salt
  • Fyllning
  • 150 g smör eller margarin
  • 150 g riven mandelmassa
  • 75 g strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • russin som blötlagts en stund i glögg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.