Så jag börjar med dessa glutenfria lussebullar som jag fyllde medvaniljochpistagenötter. Nu när jag testat en del recept ville jag så gärna dela med mig till er så jag kontaktade Jessica och Maria och de sa att jag fick dela med mig av vissa recept medan andra hålls exklusiva för de som köper böckerna
Rör ut det rumsvarma smöret medvaniljsockeroch strösocker, tillsätt gärna lite extra vaniljpulver. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Rör smör, socker ochvaniljsocker smidigt. Rör ut jästen i degspadet och tillsätt sedan socker, kvarg, salt och ägg
45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.