Igår var vi på Borås Djurpark. En väldigt mysig dag, trots att vi fick lite regn på oss. Till matsäck hade vi med oss hemmabakad pizza och en laddning med nutellamuffinsen jag bakade häromdagen
Då lingonen är slut så får blåbär duga. Det gör dem. )Grova blåbärslimpor, 2 st10 dl vetemjöl4 dl grovt rågmjöl ( går även med vanligt rågmjöl)2 dl solroskärnor1 dl krossat linfrö1 dl rågkross4 tsk bakpulver2 tsk salt8,5 dl filmjölk1,5 dl mjölk1,5 dl frysta blåbär (eller färska)0,5 dl brödsirapSätt ugnen på 175 grader
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Jag använde en bit blå ädelost, brie och färskost med dill & gräslök. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Saftigt och gott. Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Det är så enkelt och blir så otroligt gott. Låt gärna smeten stå och dra några timmar eller över natt så blir näringsämnena mer lättillgängliga, men om du har bråttom så funkar det att bara låta den stå och gotta till sig någon timme
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.