18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarin riven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileerna i bitar Skiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt in i 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat
Skär morötter och palsternackor i stavar, skär löken i klyftor på en dryg centimeter. Dela en hel vitlök i klyftorna, men behåll skalet på, och lägg de oskalade vitlöksklyftorna tillsammans med alla grönsakerna på en ugnsplåt
Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version med svamp och rotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Blanda upp rotfrukterna med sköljd spenat och lägg upp på ett fat. Koka sedan linserna efter anvisning på paketet, var noga med att inte linserna kokar sönder, det gör de väldigt lätt
-) Ramslöksoljan passar jättebra att ringla över rotfrukter och grönsaker i ugnen. Med bänkskivan på plats och kaklingen klar (som för övrigt blev fantastiskt bra trots våra farhågor) kunde jag inte hålla mig längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.