Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Men ändå fick jag inte nog av dessa underbara bär och tog en liten skål med mig ut i ett litet skogsparti nära där vi bor och plockade ett par deciliter som räckte till denna söta, sega och goda kaka
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Nu har värmen kommit även till oss i norr - och med den har lusten att grilla ökat. Jag skivade en fläskfilé och lät den ligga i en vitlöksmarinad under några timmar
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Och supergod så klart. Den är varsamt sötatoch rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Vår midsommardessert blev en fluffig jordgubbsmousse, den var god och somrig. mycket olika byttor att röra ihop det i och så ska den vila några timmar i kylen också så det är ingen sista-minuten-fixar-dessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.