Stekigt med stek. Ett klassiskt knep är att innan man har i grädden tillsätta lite svartvinbärsgelé. Förlåt, jag var bara tvungen, men visst är det något extra med stek
Servera med gräddsås, kokt potatis och pressgurka. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Servera med gräddsås, kokt potatis och pressgurka. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera med gräddsås, kokt potatis och pressgurka. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Börja medpressgurkan. Blanda ättika med vatten och socker tills sockret löst sig. Pressgurka. Lägg ut lövbiffen och stryk med dijonsenap, lägg på bacon och en cornichon
Salta och peppra kycklingen runt om och bind upp den med bindgarn. pressgurka. Blanda smält smör och soja i en skål och pensla kycklingen med blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.