Pålördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite. Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen
Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket. Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen
Idag stod det soppa på menyn. Och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Det var kalt ute och jag orkade helt enkelt inte halka/hasa/ åka skridskor till affären
Låt koka på svag värme i 20 till 30 minuter. Orginalreceptet från använde ett paket quornfärs. Jag använder i princip aldrig quornfärsen, tycker den kan smaka konstigt om man värmer upp maten igen
Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute. Men som alltid kan jag inte låta bli att göra på mitt eget sätt
Jag hittade lite trött blomkål i grönsakslådan (vet inte hur den hamnat där), lite gröna ärtor i frysen och en extremt torr parmesanskalk i en plastpåse
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.