Brödetblev saftigt och gott, och tillsammans med marmeladen såblevdet en riktig höjdare. Så när jag i torsdags läst igenom det senaste numret av min Allerstidning, så bestämde jag mig - det skulle bli ett GI-brödbak och sedan en marmeladkokning
Om det är något jag ogillar så är det att slänga mat. Gamla slattar crème fraiche och kesella och ostkanter skall få bli bröd och julskinkan, kantarellerna som blev över på nyår och den lilla ledsna purjon fick tjänstgöra på nytt som paj
Ochså lite scones, ost, marmelad och god frukt. Många timmar och mycket disk. Men så hade jag sex glada tjejer som gick härifrån också, värt varenda minut
Sautera ett par klyftor vitlök lite försiktigt och tillsätt bönorna. Skala bort det yttersta lagret (gör bara ett litet hål i skalet och tryck till mellan tumme och pekfinger så ploppar bönan ut)
Då passar det bra att vi just idag firar att eleverna nått upp till det mål vi satt för vår vägning av matrester, till lunch serverar vi en tacobuffé som belöning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.