Tillbehörbroccoli, ångad. 1 kyckling (runt 1,5 kg) (gärna frigående) 1 msk smör 1 msk olja 1 tsk curry 1 msk japansk soja salt peppar ev citron, saft. Sås1 banan (hackad) 2 äpple (hackade) 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök (hackade) 2 tsk curry 50 g smör 1,5 msk vetemjöl 1 dl koncentrerad kycklingfond ca 1 dl grädde ev citron, saft. ris2 dl basmatiris (lägg det i kallt vatten ca15 min och skölj därefter i kallt vatten ca 5 min) 0,5 tsk salt 4 dl vatten
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsättcurrypastan och låt den fräsa medi nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten medlite Vegete eller halv kycklingbuljong. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivadechampinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 2 selleri stjälkar. 1 röd paprika. 100 g champinjoner. 2 tsk röd currypasta (puré). 1 lime
Serveras med tex blomkålsris och sallad. Doppa varje kycklingbiti först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på
Började med att strimlakycklingen. Jag fickinspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde medvanligcurry på burk
Servera den krämigaparmesankycklingentillsammansmedris och broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammansmedkycklingstrimlornatillskycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Servera kycklingenmedris, gurka och currysås. Koka risetenligtanvisningen på förpackningen. Bryn kycklingfiléernai resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.