Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Utmärkt tillbehör till en saftig köttbit (eller kycklingfilé i det här fallet) och en fräsch sallad, allra helst med lite crema di balsamico ringlad över
Avsluta med att hälla underbar grädde över alltihopa. I söndags gjorde jag en ny variant på min vanliga rotsaksgratäng och det blev verkligen kalasgott
Det finns ganska mycket kvar av picknickbogen med rabarberglaze från igår, men riset tog slut. Rotsaksgratängmed parmesanost, 6 portioner 1 kg potatis 2 gula lökar 200 g jordärtskockor 1-3 vitlöksklyftor 1 ½ tsk salt 1 ½ tsk vitpeppar 2 msk smör 3-4 dl grädde 2-3 dl mjölk 2 msk finriven parmesan Skala potatis, lök och jordärtskocka
Potatisgratäng gör jag väldigt sällan men nu blev det en fast med fler rötter än potatis. En knöl som höjer smaken rejält är ju rotsellerin, den borde jag köpa oftare
En sak med gratänger är att de måste få ta sin tid. För är det något som är trist så är det en gratäng med hårda bitar och är det något som är riktigt ljuvligt så är det en gratäng som är krämig och len mot gommen så att bitarna nästan smälter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.