Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Isterband i gratäng, potatisgratäng medisterband - fungerar det. Smaka av med salt och peppar. Slanta isterbanden och stek på svag värme i lite smör, under tiden skivas potatis och lök tunt
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans med dillstuvad potatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
Servera isterbandenmed stuvningen och gärna lite inlagda rödbetor och en fräsch sallad. Denna gång serverad med klassiskt stuvad potatis men något upp poppad med lite skånsk senap och landets för i år sista färska gräslök
Skåra isterbanden på längden och fyll dem med blandningen. Fyllda med lök, gurka och rödbetor blir de en mycket god korvrätt att variera vardagsmiddagen med
Utmärkt tillbehör till en saftig köttbit (eller kycklingfilé i det här fallet) och en fräsch sallad, allra helst med lite crema di balsamico ringlad över
Det finns så många saker som jag tycker är gott om det är lagat av bra råvaror och med omtanke. En ”råvara” (nja, en blandning av råvaror) som jag kan få lust på ibland är isterband
Servera de stekta isterbanden på en hög med kål samt potatis, senapssås och rödbetor till. Skär vitkål i grova bitar och täck med vatten i en kastrull med lock
Servera isterbandenmed stuvad potatis, skånsk senap och skivade inlagda rödbetor. Gärna med skal. Dela under tiden isterbanden på längden och stek i en panna på spisen
Jag köpte isterband för första gången i mitt liv och det åt vi till middag igår. Fyra portioner Fyra isterband 12-14 potatisar (beroende på storlek och aptit) 3 msk smör 2 msk mjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde 4-5 msk dill salt, peppar Skala och
Servera med inlagda röd-betor. Fräs potatistärningarna i en kastrull med matfett i 1 minut. Dela isterbanden först på mitten och sedan på längden, och stek i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. 2 st isterband
Smaksätt med salt och peppar. diagonalt I hörnen och placera isterbanden i mitten. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna. 600 g isterband
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.