Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehörtill något annat
potatisar. mindre kålrot. färsk timjan. Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt. Skölj gärna av rotfruktsrivet med kallt vatten för att få bort lite stärkelse
Så var det detta med vegetarianer och veganer igen. Det blev en rotsaksgratäng med cocosmjölk. Förra veckan fördes en kort och ganska banal diskussion på TV om huruvida någons dotter skulle få vegansk mat i skolan eller ej
kvarvarande vatten, rör ner en smörklick med en gaffel och ställ kastrullen åt sidan. Koka upp vatten och salt till grönsakerna, lägg i dem och koka lagom mjuka, sila av och spara grönsaksspadet
Inom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Det är en riktigt god gratäng som passar finttillgrillat kött eller bara en biff av något slag
Potatisgratäng gör jag väldigt sällan men nu blev det en fast med fler rötter än potatis. En knöl som höjer smaken rejält är ju rotsellerin, den borde jag köpa oftare
Tärna eller grovriv grönsakerna och lägg i en smord form. Fördela grädde och ost över rotsakerna och grädda imitten av ugnen i 20-30 minuter. 500 g rotsaker t ex potatis, morot, kålrot, palsternacka. 3 dl Vispgrädde. 1 dl riven ost, Allerum Präst
En sak med gratänger är att de måste få ta sintid. För är det något som är trist så är det en gratäng med hårda bitar och är det något som är riktigtljuvligt så är det en gratäng som är krämig och len mot gommen så att bitarna nästan smälter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.