Det är det Tyska namnet på rimmadfläskläggoch serveras oftast med Sauerkraut. Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt
Ochfläskläggochrotmos i synnerhet är en riktig klassiker. Jag väljer att koka rotmos på hälften kålrot och hälften potatis, moset bli lite mildare och jag tycker det blir lite allround så det passar till alla
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.