Skiva rotfrukterna och löken, lägg dessa i en ugnsfast form. Blanda grädden, persilja, salt, peppar och vitlök och häll blandningen över rotfrukterna i formen
Potatis ochryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…. Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull
Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
salt och vitpeppar. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med citron i (annars blir de mörka och fula) Skiva moroten och lök, vit+gul, fräs detta i smör
Servera ryggbiffen med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Fräs finhackad chili och pressad vitlök i olivolja och smör
Salta och peppra ryggbiffsskivorna ordentligt och stek sedan i smör på båda sidor. Ta av blasten på blomkålen och dela den i blomkålsbuketter, lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja, salta & peppra
Putsa biffen fin och torka av den. Salta och peppra. Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. Sila bort löken och tryck ur all vätska ur den genom en finmaskig sil
Gott, enkelt och smakrikt, dessutom lätt att variera. Lägg i rotfrukterna och salt dem med örtsalt. Lägg blomkålsskivorna överest och salta och sprid över oreganon
Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Stek upp spetskål, trattkantareller och purjolök i massa smör och pressad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.