Åter till vår rostbiff, som kvällen till ära gick under namnet pundarsteken. Förhoppningsvis skulle de tropiska frukterna lira bra ihop med de sötsyrliga kantarellernaoch den fruktiga sötman i rotfrukterna, utan att för den delen skära sig med den milda rökigheten i köttet eller pepprigheten från pepparroten
Då jag under hösten har arbetat med norrländska råvaror så som röding, ren och hjortron blev ett ett av årets nya inslag en norrländskinspirerad carpaccio på ren
Har tidigare endast försökt göra Wallenbergare en gång, med Mannerströms Husmanskonst som ledsagare, men det var tyvärr med dåligt resultat då biffarna blev toklösa och inte höll ihop
syltadekantareller, kålrotsfondant och rödbeta med rödvins-. Gnid in fasanfilen med salt och peppar och bryn det därefter i stekpanna tills den fått en vacker gyllene färg
Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.