1,5 kg rostbiff. 1Hasselbackspotatis8 fasta potatisar (jämnstora) [ca 600 g] 50 g smör salt malen vitpeppar 2 msk parmesanost, riven. 1Serveras med chimichurri
Skiva rostbiffen tunt strax innan servering och lägg upp på varm tallrik tillsammans med rödvinssås, potatis med valnötspesto samt smörstekta grönsaker
rostbiffsskivor. Festa, fira och skåla med denna dryck. Här har man tonat ned det bittra och lyft fram lakrits samt tillsatt lite extra hetta i form av chili
Men när vi flyttade så hamnade den i ett förråd och föll i glömska men så i samband med årets vårrensning hittade jag igen den och tänkte att nu måste den komma till användning igen
Rostbiffmed chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker. Blev en lugn hemmakväll igår och maten blev lite sen så hann inte med något avancerat trodde jag, sparrissoppan som jag utgick från Per Morbergs recept när jag gjorde verkade ju enkel
Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.