Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis
Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Kunde inte vänta till de svenska nypotatisarna så jag fuskade med utländska. Jag bjöd mina föräldrar på rostade små söta nypotatisar med sparris, en gräddfilsås och fylld lövbiff
I fredags köpte jag och Leif en helggourmetpåse från Hemmagastronomi. Himla smart grej. De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror
Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt
Sätt ugnen på 200 grader - vanlig eller varmluft. Skala och skölj betorna. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.