Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Spansk potatisomelett med ost och lök. Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. På dessa små utflykter har vi oftast haft med oss matsäck
Smaka av med salt om det behövs. Severa torillan i bitar med räkor & sallad. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min. 2 st spanska pepparfrukter
Under tiden så blandar man äggen med grädden, salt, peppar, hackad lök och hackad persilja. När potatisarna är klara så läggs dem i en tallrik med hushållspapper så att oljan rinner av och sedan blandas det i äggsmeten
Låt sedan tortillan glida ner i stekpannan igen så du får gräddat andra sidan med. Dock är det synd att inte dela med sig av detta recept till icke LCHF-are
SPANSKTORTILLAMED SÖTPOTATIS ( V+ GF ). Tortilla, omelett med lök & potatis, är en nationalrätt i Spanien & serveras både som huvudrätt men kanske framför allt som tapas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.