Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Toppa gröten medrostade nötter, bär och skivad banan. Rostade nötter. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Den här gången smaksatte jag en krämig potatis- och gräslökssoppa med indisk smak med lite olja, och det piffade verkligen upp soppan, som är både värmande och mättande
), tryffelolja, gul zucchini, färsk basilika, rostade rödbetor och maché. Så efter en stund i köket hade jag lyckats skapa denna potatissalladen som jag blev så nöjd med
Att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ. Vad som är det bästa bränslet för kroppen är individuellt och att hitta rätt väg är verkligen en spännande resa som pågår hela livet, eftersom både kropp och själ förändras med tiden
Igår rostade jag hel vitlök i ugnen och den har fått sätta smak till soppan. Nu när det är regnigt och blåsigt (här i Skåne i alla fall) så passar det ju utmärkt med en soppa till middag och jag tänkte tipsa er om en riktigt god variant
En krämig dessert med färska bär och rosad müsli med bara 150 kalorier är helt klart ett av dem bästa sunda sunt desserterna man kan få en kväll som denna. Vispa äggvitan med stevia och guarmjöl med en elvisp i ca 1 minut tills den blir riktigt tjock, rör i äggvitan med kesellan och vaniljpulver
Jag är egentligen rent ut sagt hjärtligt trött på rostade rotfrukter. Med denna lilla oortodoxa, krämiga påsksallad vill jag flörta med öl- och smørrebrødstraditionen, fast med en twist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.