2 msk
Misopasta (finns ekologisk i hälsokost affärer).
1 msk
Risvinäger.
1 msk
Mirin (Finns i asiatiska hyllan).
1 tsk
Sesam olja.
3 cm
riven färsk Ingefära.
1 msk
Sesamfrön.
1/2 Lime,
skal+saft.
1 kruka
färsk Koriander.
200 grader
Skala morötterna och skär dem på längden. Lägg dem i en ugnsäker form och ringla över olivolja, 1 tsk kokos socker, salt, och peppar. Rosta i ugnen ca 20-30 min Under tiden blanda dressingen:
Skala morötterna, lägg dem i en kastrull med kallt, saltat vatten och koka upp. ½ knippe morötter. Den här gången hade jag en bit sötpotatis över från föregående dag som också fick följa med ner i salladen
Skrapa morötterna rena, dela på längden om de är lite grövre. Börja med såsen. Mixa ihop bönor, kapris, sardeller och citronsaft med mixerstav i en hög skål
Rostad morot med fetaostNågra morötterFetaostPersiljaSalt, peppar, olivoljaSkala och dela morötterna och råstek dem i olivoljan med lite salt och peppar tills de är nästan genomstekta
Blanda ihop rotfrukter med nypondressingen till en sallad, smaka av med salt och peppar. 4st morötter delade i mindre bitar. Rosta morötter och kålrot i ugn på 225° med rapsolja och salt tills de är färdiga. 4st morötter delade i mindre bitar
Placera det rostade ovanpå, strö över tofu och kapris. Men, här förfars ingen mat, så rödbetorna åkte in i ugnen tillsammans med lök och morötter samt rikligt med finhackad vitlök i någon timme
Det här är en vardagsrätt som går på repeat hemma hos oss, kycklingbiffar och rostademorötter, som vanligtvis serveras med fetaost, en klick grekisk yohgurt och den sallad vi råkar ha hemma
Smaka av med salt. Lägg morötter, vitlök, sambal och kummin i en ugnsform, ringla på olivolja. Mixa först morötterna, tillsätt citron och ev någon matsked vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.