1 krm
svartpeppar och blanda om tills det blir en slät kräm
1½ msk
vetemjöl i smöret. Tillsätt 6 dl vatten, ugnsgrönsakerna, 1 burk hela tomater, ½ dl tomatpuré, 2 msk honung, 2 vitlöksklyftor, 1½ msk basilika, 1 buljongtärning 2 tsk chilipulver, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock i 15-20 min tills grönsakerna är mjuka.
Halvera stora tomater och snitta små och strö ut på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper på. Strö över oregano på de rostade grönsakerna och tillsätt sedan de i kastrullen
Känner man sig kall och frusen så smakar det gott med en värmande soppa. Just nu finns det fortfarande svenska tomater att köpa till bra pris så varför inte koka en tomatsoppa till middag
Klipp ner salvian, smaka av med salt och peppar och häll upp den heta soppan i en termos. Smula sönder fetaosten i grova bitar och strö ut i en ugnsform
1 kg kvisttomat (romantica el mindre plommontomater) 0,5 vitlök 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde salt peppar
Till soppan åt vi rostade kikärtor, allt efter rekommendation och recept i tidningen, och några knäckebröd med ost - något som vi båda förknippar med och måste ha till soppa av alla de slag
Dela tomater, rotselleri och lök i bitar, lägg på plåt tillsammans med vitlök och timjan. Här kommer receptet på tomatsoppan som jag åt hemma hos mamma och pappa på min födelsedag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.