Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker, nästan bättreän originalet och farligt god
Men efter midsommar känner jag ett sug av att bryta detta mönster och äta mera veganskt. Till middag åt vi den tillsammans med tacos med limelinser och imorgon har jag tänkt servera såsen tillsammans med en massa grillat
När kålen känns mjuk och färdig tillsätt creme fraise efter behag. )Ber om ursäkt för att jag undanhållit detta så länge, men hade berättat det på FB och sedan blev det liksom inte av, men nu så
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. ROSTAD BUTTERNUT 4 port1 butternutsquashrapsoljaSoPUgnsvärme. ROSTAD TOMAT- OCH VITLÖKSSÅS 4 port20 goda små tomater5 vitlöksklyftorolivoljasaltpepparvatten ev honung och citron Ugnsvärme. ROSTAD BUTTERNUT 4 port
Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Krydda med salt och peppar och droppa över 2 msk olivolja
Fyll därefter formarna med marängsmeten. Glad påsk till er alla. Lite sent, men jag har haft en underbar helg med familjen och helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen med allt gott jag har bakat och ätit
Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Och vill helst inte köpa chips – framförallt pga de hemska kryddorna som används (E521)
Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Han är ju nämligen en redig smålänning och handlar gärna det som är prisvärt för dagen. Sedan gällde det ju att svänga ihop något av det som vi hade hemma också
Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak. 1 tsk stött fänkål. 2 röda paprikor grovt hackade, 4 medelstora tomater, 1 halverad hel vitlök (skär tvärs över alla vitlöksklyftorna och du behöver inte skala löken), ½ röd chili delad på längden och ta bort kärnorna, några kvistar timjan och/eller rosmarin, 1 msk socker, havssalt peppar och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.