Rostade grönsaker. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Den rostade blomkålen med vitlök hittade jag inspiration till i Anna Hallén’s fina LCHF-husmanskost. Servera sås och grönsaker till stekta Fläskfilémedaljonger
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär fläskfilén i skivor och svampen i klyftor. Tvätta och klyfta potatisen, skala rotfrukterna och skär dem i klyftor
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfiléoch till köttet hade vi en potatisgratäng
Servera fläskfilén i skivor tillsammans medrostad potatis, betor och ädelostsås. Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras medrostad potatis, lök och betor
Garnera med basilika vid serveringen. Hacka lök, vitlök, tomateroch strimla basilikan. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Fläskfilémedtomat, mozzarella och basilika. En fläskfilé som du skär skåror i, varva med mozzarella, lök ochtomatoch basilika, krydda med salt och svartpeppar
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär fläskfilén i skivor och svampen i klyftor. Tvätta och klyfta potatisen, skala rotfrukterna och skär dem i klyftor
Servera med stekta tomathalvoroch en god risotto. Den tiden och energin lade jag i stället på det som serverades till köttet, kantarellrisotto smaksatt med lite champinjoncrème
Smaka av med salt och ev lite vitpeppar. Blir såsen för tjock spär du med vattnet från svampen. Lägg den på en plåt och tryck till den ordentligt så den krossas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.