Lammstekmed ben. Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Servera lammet med ugnsrostad potatis, morötterna, myntasåsen och spenat som är snabbt uppvärmd i en stekpanna med lite smör och några droppar citron
Lägg dem på en plåt med vitlöken, ringla olja över, krydda med salt, peppar och timjan. Skrubba betorna, dela dem om de är stora, lägg i en ugnsfast form med citronerna (halvera dom först)
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.