Visst är det gott med en och annan karamellibland. Ingredienser. Hemgjorda karameller. Bilderna nedan är på karameller från Gränna, inte de jag har gjort själv
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. I. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. Ä. n. u. e. t. r. c. p. s. a. f. å. m. P. o. b. k. ä. j. v. d. l. w. g. y. h. S. ö. T. ”. E. x. D. M. K. V. R
Att göra egna hemmagjorda hårda karameller är både spännande och kul att göra, iblandlite svårt och knepigt, men det går alltid åt något håll ( ^ u ^ )
Bjuder på litekaramell med nötter, så här på fredagskvällen, och önskar er en trevlig adventshelg. Karamell med nötter2 dl grädde2 dl sirap1,5 dl socker1 dl grovt hackade paranötter1 dl grovt hackade cashewnötter. Gör så härKoka upp grädde, sirap och sockerLåt koka till 123 grader, rör om då och dåAnvänd en digital kökstermometer, eller gör ett kulprov, fyll ett glas med kallt vatten och häll ilite kolasmet,om du kan forma smeten till en kula är kolan klarTa bort från värmen och tillsätt nötterHäll i en form 15 x 30 cm med bakpapperLåt svalna och skär ibitar 2 dl grädde. 2 dl sirap
Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roligatillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den med karamell popcorn
AnnikaS. Koka upp alla ingredienseri en kastrull på högsta värmen. När smeten börjar "lossna" från kanterna och dela på sig när du rör i smeten börjar det bli klart
Super smarrigakaramell äpplen. Ingredienser. Tyvärr rann minkaramell av lite för lätt från mina äpplen så jag antar att ni kommer göra mycket snyggare karamell äpplen än vad jag gjorde
Skriveti. Äta karamell och åka karusell. Förra fredagen, vid den här tiden, var vi ett gäng nyvakna som laddade för den sistabiten autobahn med målet Dusseldorf isikte
Tillserveringvispgrädde, lättvispad. Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Den salta karamellen kokade jag lite tjockare än i receptet och jag använde allt. Förra helgen skulle jag baka en tårta till en vän som jag varje år ger något smaskigttill på födelsedagen
Själva fyllningen består inte bara av blåbär, utan också av en karamellsås som fördelas över bären. Jag fortsätter på temat blåbär och villvisamin spännande och härliga smulpaj med just blåbär som jag gjorde här om dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.