Til 4 personer. 1 ss olje. 4 finhakket sjalottløk. 4 dl fullkornsris. 1 L buljong (vann+terning). Fres sjalottløken myk i olje i en kjele på medium varme, ha i risen og fres videre i noen minutter til den er blank
Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk i olja, tillsätt senapsfrön och spiskummin och fräs lite till. Blanda i ris, citronskal och citronsaft och rör om
Rispilaff. Servera kycklingen med rispilaff och limesås. Rispilaff. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda olja, honung, apelsinsaft, -skal och de torkade örterna i en bunke
Lägg upp en sked rispilaff på varje tallrik tillsammans med en bit lax. Skölj riset noga. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs riset med piri-piri
Servera köttbullarna med sås, rispilaff och bröd. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en traktörpanna tillsammans med riset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.