Klart att det skulle bli en risotto. Efter att ha busat hela dagen ute på isen med Oscar och Oliver så snärtade suget helt plötsligt till och jag var bara tvungen att laga en stor, trygg och varm söndagsmiddag
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Skala och dela sellerin och en lök i stora bitar. Sila av vätskan i en bunke och ställ åt sidan. Plocka upp lagerbladen och mixa lök och selleri till en puré
Låt rinna av på hushållspapper. Risotto går att variera i det oändliga. Rör ner ärtoroch persilja. Här en variant som med fördel avnjutes tillsammans med en god skiva surdegsbröd och ett lätt rödvin
Häll i de kokta gula ärtornaoch bred över potatismoset. Börja med skala potatisen, skär i stora bitar och koka i rejält med saltat vattens tills de är mjuka
Häll på het buljong en slev i taget tills riset har blivit al dente. Jag hade nämligen bara ätit den där risotton man får i skolan, ni vet den där med majs, paprika ochärtor mixen tillsammans med lite ris och äggstanning
Carpaccio på hälleflundra med grönsakstimbal och sås på gröna ärtorPortioner. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.