Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Bryn lök, sen risottorispå hög värme, i med vinet J, i med första skopan buljong + Salt & Peppar. Blev en liten GT medans jag rörde och rörde och rörde om i grytan medrisotto
Klart att det skulle bli en risotto. Efter att ha busat hela dagen ute på isen med Oscar och Oliver så snärtade suget helt plötsligt till och jag var bara tvungen att laga en stor, trygg och varm söndagsmiddag
Att passa en risotto handlar i det stora hela om att hälla på vätska, låta den koka bort och upprepa proceduren tills riset är färdigkokt och du tycker att risotton är lagom tjock och krämig
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Rör ner selleripuré och hasselnötter, spara några till garnering, smaka av med svartpeppar. Fräs det tillsammans med riset i smör-&raspolja i en kastrull
Jag tycker smaken och saftigheten i jordbubbar 'gifter sig' mycket bra med kött faktiskt. Det blev alltså färdigmarinerad (smokey BBQ) Nötytterfilé med färskpotatissallad
Parmesanost. Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör påmedelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Till denna risotto stekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
Låt risotton sjuda på låg värme under omrörning och tillsätt mer vatten vartefter det försvinner. När du lagt upp på tallrikar strör du över knaperstekt bacon ochparmesan
Det finns gott om zucchin i grönskaslanden under sensommaren och till en risotto fungerar det utmärkt med frysta räkor med skal, de är oftast större och finare än de som finns att köpa färska under sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.