2 tsk
vaniljsocker i början. Resten rörs i när gröten är klar. Koka upp och låt gröten koka på svag värme. Rör då och då. Gröten är klar när riset är mjukt. (ej mosigt) Risifrutti ska ha lite fastare konsistens än vanlig gröt som kan koka lite längre tid. Rör i resterande vaniljsocker och låt gröten svalna. Ställ gröten kallt över natten. Vid behov kan man röra ner lite mer mjölk om gröten är för hård. Servera med din favoritsylt.
6-8
portioner
2 dl
grötris
4 dl
vispgrädde
8-9 dl
standardmjölk
1 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
till
2 tsk
vaniljsocker i början. Resten rörs i när gröten är klar. Koka upp och låt gröten koka på svag värme. Rör då och då. Gröten är klar när riset är mjukt. (ej mosigt) Risifrutti ska ha lite fastare konsistens än vanlig gröt som kan koka lite längre tid. Rör i resterande vaniljsocker och låt gröten svalna. Ställ gröten kallt över natten. Vid behov kan man röra ner lite mer mjölk om gröten är för hård. Servera med din favoritsylt.
Jag gjorde själv en fejkad risifrutti förra julen med keso och Propud men denna tjej har även lagt med kvarg och det blev verkligen så gott och så mycket för så lite sp
i helgen bestämde jag mig för att försöka göra hemgjord risifrutti och så gott det blev. ger en syrligare risifrutti än man är van vid, men som ger mersmak
detta mina vänner, är en egen variant på risifrutti i form av mina kära overnight oats. Det lilla barnet inom mig älskar risifrutti men som man alltid fick lära sig hos tandläkaren så innehåller 1 förpackning typ 10 sockerbitar och inte så mycket annat vettigt
Jo en risifrutti. Varva med risifruttin och toppa med resten av björnbären och myntablad. Det går också bra att värma själva risifruttin, det blev också gott
Av en del av gröten gjorde jag en god risifrutti som är enkel att svänga ihop. Härom dagen kokade jag ju en stor sats med risgrynsgröt för att det skulle räcka till både frukost och lite annat gott
Blanda ihop allt utom hallon, pumpakärnor, kokos ,kanel i en skål sen ställ in i kylen 15 min. Du kan även göra denna kvällen innan du ska äta den på morgonen så den får stå över hela natten
Av en del av gröten gjorde jag en god risifrutti som är enkel att svänga ihop. Härom dagen kokade jag ju en stor sats med risgrynsgröt för att det skulle räcka till både frukost och lite annat gott
Blanda ihop allt utom hallon, pumpakärnor, kokos ,kanel i en skål sen ställ in i kylen 15 min. Du kan även göra denna kvällen innan du ska äta den på morgonen så den får stå över hela natten
Och risifrutti. Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.