Jag älskar ris á la malta, så himla gott, trots så få ingredienser. Blanda ner risgrynsgröt, flor- och vaniljsocker i grädden och rör om till en slät, fluffig massa
Risàla malta ur boken Bakglädje och LCHF. Vad jag har saknat risàla malta till jul. Blandaris, vispgrädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden ochblanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Mina favoritköttbullargjordes av min lilla farmor, som tyvärr inte finns i livet, och jag vet fortfarande inte idag hur hon fick dem så goda men jag anar att det var både grädde, ströbröd ochblandfärs i dem
Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen. Skinkdekorationen görs enkelt av dubbelvikt silkespapper eller liknande, som klipps i enlighet med bilden och viras längs en träpinne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.