Men Olivia däremot älskar risàlamalta och hade önskat det till efterrätt i år. Men jag gjordedet enkelt för mig och använde färdigköpt risgrynsgröt och fick, trots det, godkänt av alla barnen
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Blanda ner risgrynsgröt, flor- och vaniljsocker i grädden och rör om till en slät, fluffig massa. Om man råkar ha kvar risgrynsgröt från julen är det här ju den perfekta desserten att göra
Blandaris, grädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull. Jag har inte bestämt mig ännu men det kanske blir mozarellabiffar (tack till Niklas Blohm för tipset) med nåt gott till
Det här är ett måste till risàlaMaltan. Men suget efter dennaklassiskajuldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.