Vi lär få anledning att komma tillbaka till detta ämne då det finns 200 bilder på våra telefoner från vår härliga Barcelonaresa, men jag vill göra ett slag för hur fantastisk tapas kan vara
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
Igår kväll åt vi tapas. Det tar ju en del tid, men det är så värt besväret. Vi åt zucciniplättar, spansk tortilla (omelett), empanadas (smördegsinbakad chorizo), fetaostfyllda dadlar och heta vitlöksscampi
Den här smarriga rätten lagade vi till i helgen och den blev så himla god. Ni måste prova. Att rimma torsken gör att den blir fastare och även får en godare smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.