Härmed konstateras att jag har lagat till den godaste kycklingen någonsin. Kycklingen rimmas många många timmar innan den glaceras med endast japansk soja, honung och citronsaft och avslutas i ugnen
Planerar du någon form av buffé iår så måste vi tipsa om rimmadkyckling. Gör den på färsk fin kycklingfile och det hela blir en saftig och god kyckling som du med lätthet kan förbreda dagen innan och bara ta fram och servera kall
Jag är som ni vet grönsakstokig så jag har oftast många olika grönsaker i mina sallader, men självklart kan ni välja bara några av ingredienserna eller komponera en helt egen variant – rimmad och kokt kyckling förgyller de flesta sallader
Här är ett recept på den rimmadekyckling jag gjorde i fjol, med honung och soya i marinaden. Rimmad fågel Jag har under åren här nere i Turkiet, testat att rimma kött på lite olika sätt
Hittade ett recept på kyckling som blev fantastiskt saftigt. Jag använde kycklingen i en pastasallad men passar lika bra på buffébordet eller tillsammans med nykokt potatis och en kall örtsås
4 600 g kycklingfilé 1 msk salt 2 morötter 1 blomkål 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 100 g sugarsnaps 4 minibaguetter 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Örtkräm 1 vitlöksklyfta 2 dl crème fraiche 1/2 kruka basilika 3 msk örtagårdskryddor provencale Lägg till i inköpslistan
Ha den avsvalnade lagen i ett kärl (trångt) o se till att det täcker din kyckling. jag vet att det ser lite kinky ut, men jag gillar att ha handskar när jag tillreder kött o särskilt kyckling
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.