Använd salt utan jod om du tänker röka köttet annars får du en besk bismak
1. Klappa in saltet ordentligt i köttbiten och lägg i en plastpåse
2. Vänd på sidfläsket morgon och kväll i 3 dygn
3 Skölj av saltet och blötlägg sedan i kallt vatten under ett dygn. Nu är det klart
Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 2 Smält smör i en kastrull och stek löken mjuk utan att få färg. 4 Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. 500 g rimmatfläsk
Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. stekt fläsk. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Stekt rimmatfläsk kan man ha många klassiska tillbehör till men idag väljer vi en len löksås som spetsas med lite vitt vin och lättcreme fraische istället för den mer vanliga bechamelsåsen
Lägg fläsket i en gryta och slå på vatten. Ta ur fläsket med en hålslev och spola av det. 800 gr rimmatfläsk, skivat. Koka upp 3 liter nytt vatten och lägg i fläsket. 800 gr rimmatfläsk, skivat
Skär fläsket i bitar och stek. Låt fläsket rinna av. Tillsätt fläsket när det är klart. Häll äggblandningen över fläsk- och grönsaksblandningen i stekpannan och låt steka i några minuter
Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Skär det rimmadefläsket i 1/2 cm tjocka skivor och knaperstek det i smör. 1 rimmatfläsk. 1. Vispa samman ägget med lite av mjölken, tillsätt mjöl och salt
Skiva det rimmadefläsket och stek i het panna. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.