Skala morötteroch kålrabbin. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över grönsakerna. I Japan äter man ofta picklade grönsaker av olika slag
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Inlagda eller picklademorötter är jättegott och enkelt att göra själv. Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig och häll över morötterna
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Jag älskar krämigheten och tröttnar aldrig på dom oändliga möjligheterna att variera den. Som denna underbara morots- och kokoscheesecake som jag bakade till påsk, men som passar lika bra vilken dag som helst på året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.