I somras hade jag den stora turen att jag hittade både Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets Söta på ett antikvariat, har länge velat äga dessa två böcker och då de inte längre tillverkas är de lite svåra att få tag på
Ca 50 bullar. 50 g jäst för söta degar150 g smör5 dl mjölk1 dl socker2 msk kanel½ tsk salt1 tsk vaniljsocker2 msk hela kardemummakärsor (som skall stötas sönder lite)ca 14 dl vetemjölSätt kitchen aiden på plats eller en stor bunke
Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min
Bakning (kakor mm). Wannabe kanelsnäckor LCHF. Maj 10, 2015 19. 06. Om man ska vara riktigt ärlig så är det just fyllningen i kanelbullarna som är godast
Det här var ett recept som vi blev tipsade om ifall man ville göra sin egen pepparkaksdeg. Pepparkakorna blev väldigt goda så det här kommer vi nog använda igen
Hela Sverige bakar bakade sötebröd i veckan som gick, allt från bullar i paradbaket till wienerbröd i utmaningen, själv har jag bakat kanelsnäckor idag för kommande kalas
Eller gör det lite enklare för dig och baka ut de till vanliga kanelsnäckor. Hittade ett recept i senaste numret av tidningen Baka, Kopparlundens bullar heter de då de kommer från just Kopparlundens bageri
Manfred Enoksson på Saltå Kvarn tjatar alltid om att det är enkelt att "göra om" vanligt, ekologiskt vetemjöl till ett vetemjöl som likt det trendiga Manitoba Cream-mjölet gör att att brödet reser sig bättre
Jag har haft ett recept på Wallonbullar hemma och när jag googla runt lite så visade det sig att det var ett recept från Riddarbageriets Bröd av Johan Sörberg, ni vet han som är domare i "Hela Sverige bakar"
Jag har en superbra bak bok från Riddarbageriets bröd som jag ofta använder. När jag tittade på Hela Sverige bakar förra veckan, så blev jag inspirerad av deras knäckebrödsbakande så jag var bara tvungen att baka jag med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.