FIKONMED SERANOSKINKA GETOST OCH HONUNG. Jag blev bokad för att göra en trerätters för släkt och vänner och tog med mig mästerkockskolegan Andreas in i köket
Färska fikonmed gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Sila av vinet och servera fikonen rumstempererade tillsammans med någon god ost, exempelvis brieost. Vinkokta fikon och brieostHär kommer ett tips på en god efterrätt som passar perfekt till ostbrickan
Skölj fikonen och lägg dem i en kastrull med sirap, glögg och kanelstång. Dekorera med citronmeliss. Sjud fikonen i lagen tills de är mjuka och lagen simmig
Spritsa på den fluffiga moussen och toppa med dom glöggmarinerade hallonen. Häll alla ingredienser till moussen i en bunke och vispa med elvisp samman till en fluffig mousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.