Tänker på minlilla mamma. Nytt julgodis för i år är brända mandlar med marsipan runt. Värm oljan i. 30 skållade mandlar 150 g marsipan 1 dl florsocker 1 msk vatten 0,5 msk olja röd karamellfärg Rivmarsipanen grovt och blanda med florsocker och vatten. 150 g marsipan
Nu är det dax igenmin vän, vi höjer stämningen och sjung, nu är det snaaart jul igen. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med barbequemarinaden och låt de gärna marinera några minuter - helst någon timme eller över natten
Den har varitminfavorit ända sedan barndomen. Igår fyllde jag år och i söndags hade jag kalas. Vill man göra den mindre så är det bara att halvera receptet
Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tidentill det dubbla
Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta. späd med vatten så att de precis täcks. Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg irevbensspjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.