6 New
York, en restaurang som är döpt efter adressen är den restaurang som vi spontant gick till och avnjöt vår sista middag i Paris. Och med facit i handen var det ett ypperligt bra val. Inte bara att man hade själva Eiffeltornet utanför fönstret och att servicen var både trevlig och professionell (så bra att jag ibland inte la märke till när de kom och hämtade tallrikarna) men även för att maten var av toppklass. Vi valde deras chef menu för 75 euro, som är en meny där kocken själv bestämmer vilka rätter som ska serveras. Inte nog att man inte vet vilka rätter man skulle bli tilldelade, utan man visste inte heller hur många rätter som skulle komma ut. Vi försökte hålla räkningen men med alla amouse bouche, var det lite svårt. Något som jag tyckte var väldigt bra, var att vi i sällskapet inte fick samma rätter utan de verkade ha försökt matcha varmrätterna och efterrätterna till rätt person. De olika rätterna vi fick passade nämligen till de personerna som fick rätten. Även om det var en chansning var det ändå imponerande bra gjort. Det var så många olika rätter och alla smakade jättebra, därför är det svårt att säga vilken eller vilka rätter som var godast. Alla var nog ändå lika goda och var tillagade med perfektion. När vi kom dit vid 7
6 New
York
6 Avenue
de New York, Paris
50 nyanser
av choklad
God yoghurtkräm toppad med god mangosås samt godis
En bra snack att inta i NewYork är lobster roll hos Luke's lobster. Luke's lobster roll består av smörstekt och smördränkt "korvbröd" fyllt med Maine hummer
ABC Kitchen är en av stjärnkocken Jean-Georges många restauranger. Med detta ord kan man garanterat få bra mat, i alla fall om alla hans restauranger är som de två vi var på i NewYork
600 g philadelphiaost. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
NewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYork Brownie. Hej. Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. 60 ml grädde. 60 ml grädde. Krämig, mäktig och helt himmelskt god är denna cheesecake, som Debbie tipsade om för många år sen, men den är en stående favorit
När kakan har fått kyla ner och den är klr för serveringen får man verkligen en wow-känsla när man tar bort kanterna från cheesecaken och den känslan håller i sig när man sedan skär upp kakan och smakar på den
1600 g färskost. 1NewYork cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNewYork cheesecake med blåbär. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar
Leila är en fantastisk mat och bak-tjej, men har enligt mig vissa likheter med Carola. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter, den ska vara lite kladdig när du tar ut den
600 gr philadelpiaost2 1/2 dl kesella2 tsk vaniljsocker1 dl grädde1 dl maizena3 ägg200 gr vit fin choklad1/2 ask färska jordgubbar. 600 gr philadelpiaost
6. Låt Cheesecaken stå i kyl över natten eller i ca 6-8 timmar, för att den ska sätta sig och bli lättare att skära upp i snygga bitar. 600 g philadelphia färskost
Sätt på Nas ”NY State of Mind” eller Jay-Z & Alicia Keys ”Empire State of Mind”. Men när allt kommer omkring är alltid en klassisk NewYork Cheesecake den jag gillar allra bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.