1 pkt
fryst renskav. Har du en egen död ren vet du förmodligen vad du ska göra så då kan du bara strunta i det här receptet.
1 liten
gul lök.
300 gram
förvällda gula kantareller (mina kom från frysen, det är lite svårt att avgöra hur mycket färska som skulle gå åt, men kör på cirka 6 dl i så fall).
4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skär kycklingbröstet i kuber och stek tillsammans medkantarellerna. Igår kom vi hem lite sent från landet, med oss hade vi en hink medkantareller Micke tog hand om tvätten medan jag fixade i köket…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop medkantarelleroch jordärtskocka. Stek köttet enligt förpackningen i lite olja, ställ åt sidan, Hacka lök och palsternacka stek glansigt i lite olja tillsammans medkantarellerna
Häromkvällen lagade jag i alla fall renskavmedkantarelleroch hemmagjord lingonsylt. Servera sedan renskavenmed kokt potatis och din hemmagjorda lingonsylt
Toppa med persilja och servera förslagsvis med kokt potatis ochlingonsylt. Bland det enklaste man kan göra i ett sådant läge är att ta fram en stekpanna, en klick smör, två burkar kantareller, renskav, vispgrädde, lite viltfond samt en gul lök
renskav. Servera grytan med pressad potatis och en extra klick lingonsylt. Smaka av med salt och peppar. Fräs det tillsammans med lite smör i stekpanna
Servera raggmunkarna medkantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellernaoch stek dem i samma stekpanna som biffarna. Servera älgbiffarna med potatismos, rårörda lingonoch toppa med hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.