Det tråkiga med det är att det är väldigt dyrt men skall man ju unna sig, eller hur. Servera tillsammans med hasselbackspotatis, kantarellsås och rostade grönsaker
Smaka av med salt och nymald peppar. Koka upp vatten och viltfond. Rör ut vetemjöl i vispgrädde. Vispa ner redningen i buljongen och låt koka i ca 5 minuter
Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. Ren innerfilé, apelsininkokt kålrot, fikonglaseradbrysselkål och en potatispuré smaksatt med blå mögel-ost och pepparrot, samt en sky-sås
Då får du kanske öka upp receptet nedan men ni hänger nog med på konceptet. Bryn älgkalvsteken i smöret i en stekpanna, krydda med mortlad timjan, salt- & svartpeppar från kvarn
Nästa vecka väntar ännu en kortvecka för de flesta av oss med tanke på att det är röda dagar kring Nyår, men det betyder inte att man bör njuta av helgen för det
Så full rulle med andra ord. Skydda med folie efter halva tiden. Servera med pressad potatis eller ris. Julstöket är i full gång här hemma, det fejas i alla hörn, granen ska fram och kläs i helgen, det ska bakas och firas en 7-åring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.