Renfilé med rödvinssås och rostade rotsaker
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g renytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  •  
  • Rödvinssås
  • 2 vaniljstänger
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 katrinplommon
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 4 stjälkar färsk timjan
  • 1 flaska rött vin 75 cl
  • 4 dl vatten
  • 1 dl konc kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1½ msk råsocker
  •  
  • Potatispuré
  • 6 kg mjölig potatis
  • gärna mandel
  • 300 g västerbottenost
  • 30 g torkad Karljohansvamp (3 dl)
  • 4 dl het mjölk
  • 50 g smör
  • 2 krm vitpeppar
  •  
  • Vaniljrostade rotsaker
  • 300 g morötter
  • 300 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 50 g smör
  • Frön från 2 vaniljstänger
  • 2 tsk flingsalt
  • Ev peppar
  •  
  • Servering
  • Färsk timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.