Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. För övrigt så kunde jag också läsa mig till att de som tycker lamm smakar kofta förmodligen är de som ätit det kryddat med för mycket Rosmarin
Börja med att skala och dela palsternackor, morötter och rödlök. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky ochrostaderotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Sila såsen och red den med lite maizena utrört i rött vin eller vatten. Om det kokar ihop för mycket tillsätt vatten, avsluta med Marsalavinet samt balsamvinäger
Jag gör den här med min vanliga rödvinssås som bas och tillsätter helt enkelt bara blåbären. Man kan koka hela sadeln i en gjutjärnsgryta med buljong, morötter, lök , kryddor och vin först för att sen grilla på det i ugnen för att få färg och sen servera köttet ur benet om man vill
Detta är en enkel sallad med quinoa, rotsakeroch så lite bönor för att få protein. Lägg bitarna i en bunke och blanda med olivolja, timjan, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.