Grädda i nedre delen av ugnen tillsbrödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Toppa med valfritt tillbehör och njut. Mixa allt och stek på medelvärme. Kokosolja till stekning. Idag tillsammansmed den nya kokoskvargen som är galet god, kunde smakat lite mer kokos men det fixas ju lätt med lite kokosflingor
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Påskägg till barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptet på supergott fröknäckebrödmed lakrits som jag bakade i gårkväll
Rör försiktigt till en jämn smet. Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Receptet kräver lite förberedelse och jäses med fördel i kyl över natten. Fick en fråga på fb om receptettill de baugetter jag visat upp här den senaste tiden
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammansmed övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Dela brödet i tre bottnar. Smörj en form, ca 25x30 cm eller en rund form med ca 27 cm i diameter. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand. Platta ut degen i formen med mjölad hand och jäs 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.