Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vitchokladmousse
Vitchokladmousse. Vit mousse. Mörk chokladmousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vitachokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Igår blev det en typisk fredagsmiddag hos oss, nämligen våra kycklingenchiladas, se recept här. Det blev även en efterrätt igår, vitoch mörk chokladmousse
Vi chokladmousse till fyra portioner. Denna dessert kombinerar tre ljuvliga smaker, och det krispiga flarnet tillsammans med hjortronen och den lena moussen blir helt enkelt mums
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare
Den andra desserten blev vitchokladmousse med mandarinkompott. Den är även den riktigt god, men nästa gång ska jag servera den i större glas, så moussen kommer mer till sin rätt, vit choklad och mandarin är en helt ljuvlig kombination
Lägger detta recept under ”vegetariskt” och under ”förrätt, tillbehör” då jag tycker att jordärtkockssoppa är ett utomordentligt alternativ som förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.