Recept: Syltkakor
atilio.blogg.se
atilio.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl Arbeta ihop ingredienserna och platta sedan till degen och låt den ligga och vila i en plastpåse i kylen under 30 minuter Sätt sedan ugnen på 175 grader och rulla 50 små bollar som du lägger på pappersklädd plåt.Receptet är likadant för om du vill göra brysselkex eller finskapinnar (eller annan valfri småkaka antar jag) och det enda som skiljer sig är formen och garneringen. Men om du vill göra syltkakor så gör du bara en liten grop i bollen. Fyll den sedan med sylt. Jag tycker att hemmagjord hallonsylt är det som är absolut godast men är såklart medveten om att långt ifrån alla har det hemma. Kanske är lemon curd den nya grejen att ha på? Jag vet inte, men man kan gott improvisera lite om man känner för det! Blev så sugen på att ha ett riktigt kafferep. Mest för att det ordet är gulligt men också för att jag skulle vilja fylla ett helt bord fullt med godsaker (inte bara småkakor dock!) och sen bjuda in en massa fina människor att sitta och fika och prata med i flera timmar. Sugen på att komma till Karlsborg på kafferep? ;)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.