När man delar receptpå en rabarbercheesecake medvitchoklad. Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det när man inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Receptet hittade jag hos Ica. Den här goda kladdkakan medvitchoklad och saffran gjorde jag till bokklubbsjulmiddagen, och eftersom jag hade lite tidspress när jag fixade med middagen blev allt inte helt perfekt
Häll över gräddblandningen lite i taget i en fin stråle i den smälta chokladenmedan du rör om. Undertiden som gelatinet ligger i blöt hackar du chokladen i små bitar
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något
Jag hade äran att få sitta i juryn tillsammans med Hembakat, Lakritsfestivalen och tidningen Journal Chocolat och fick även uppdraget att fotografera den vinnande tårtan/receptet
Med tanke på att det här är en matblogg, så kan jag upplysa er om att jag åt en grillad korv med bröd i pausen av matchen och det var en riktig höjdare med stark senap och ketchup
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.