2 dl
havregryn, 4dl dl kokosmjöl, 1dl linfrön, 1/2 dl solrosfrön, 2tsk bikarbonat, 2tsk bakpulver, en nypa havssalt, 3 msk honung, 2 nävar hackade dadlar, några mandlar som jag delade på i mindre bitar, och 4 dl yoghurt eller kvarg. (Jag körde kvarg och blandade då i 2dl mandelmjölk och sedan lite vatten tills smeten inte var för hård.
200 grader
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan dadlar och kvargen samt mandelmjölk och ev vatten. Blanda till en smet. Eftersom jag inte hade bakplåtspapper hemma så smörjde jag brödformen men mandelsmör. Kleta i smeten i formen och in i ugnen i
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Servera med en skiva nyttigtbröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Jag provade recept för nyttigt LCHF bröd och blev förtjust i det med första tugga. Ett gott och nyttigtbröd inte bara för LCHF älskare som görs på knappt half timme och det är gräddning inräknad
Min mamma bakar supergod kladdkaka och på fik väljer jag gärna en bit vanlig kladdkaka, men när jag är hemma och bakar själv tycker jag det är roligt att experimentera fram nyttigare recept som är minst lika goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.