Rester av den grillad kyckling från gårdagens middag fick bli en kycklingpaj. Arbeta snabb ihop en deg, tryck ut i en pajform eller en form med avtagbar kant
Skär paprikan i bitar och låt den fräsa med löken i några minuter. Rör ner kycklingkött, paprikapulver, lite cayennepeppar och salt i pannan med löken (alltsammans skall blandas)
Inlägget Kycklingpajmed västerbottenost dök först upp på Clean Eating by Annika. Då gillade jag den baserad på vanlig hushållsost Krämig och god och med mild smak
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min
Krydda medbasilika och torkad krydda samt smaka av med salt och peppar. För en tid sedan, var jag på ett matevent med en Facebookgrupp som kallas Matlådegruppen
Häll över fyllningen och dekorera med tomater. Fredagsmyyys. Pajskal3 dl vetemjöl150 g smör2-3 msk kallt vattenFyllning1 gul paprika1 röd paprika1 grillad kycklingca ½ påse riven västerbottenost1-2 tomater eller 10 cocktailtomater3 ägg 2 dl cremé fraichesalt och pepparUgnsvärme - 200 graderGör pajdegen och lägg den i kylen en stund
Värm en stekpanna med lite matfett eller olja. Det tar ungefär 30 minuter att få klar denna variant av ugnsbakad falukorv med tomatsås och grönsaker. 1 medelstor morot. 1 näve färsk basilika. Skär sparrislängderna i 1 cm breda bitar, skala moroten och grovriv den – blanda ned sparris och morotsriv i den djupa tallriken tillsammans med tomatkross, tomatpuré, grovhackade basilikablad samt salta och peppra lätt. 1 medelstor morot. 1 näve färsk basilika
Italiensk makaronilåda med kyckling, grönsaker och smak av tomat. Fräs den strimlade kycklingfilén tillsammans med lite olja, salta och peppra lätt (om de inte ligger marinerade)
Snitta kycklingfiléerna på mitten och fyll med skivad mozzarella och hälften av basilikabladen. Servera kycklingfiléerna tillsammans i dess sås med potatis/ris och sallad
För ett tag sedan gjorde jag iordning en italiensk variant av maträtt med falukorv. Hacka körsbärstomater, skala och grovriv moroten, klipp den färska basilikan, smula fetaosten – och lägg alltsammans i matskålen
Toppa med riven parmesan, hackad basilika och krispig skinka. hackad basilika. Men torkad pasta av bra kvalitet är fantastiskt gott det med, särskilt som här med tomat, burrata och krispig parmaskinka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.