Som boende utomlands i ett land där de tyvärr inte kan tillverka gott segt godis längtar jag efter svenskt godis i princip alltid och köper med mig lösgodis varje gång jag är hemma som jag sedan portionerar ut tills nästa resa hemåt
Efter grekiska frukostar som mest består av socker i from av yoghurt med ett ton honung, vitt bröd och marmelad har jag denna vecka njutit av filmjölk och hemmagjord müsli
Jag äter inte jättemycket mejeriprodukter men jag gillar att toppa mina smoothies med något som ger lite tuggmotstånd eller att bara äta det med rismjölk och färska bär
Blanda torrvarorna med vätskan – riktigt ordentligt. JAG HAR EN barnslig fäbless för sån där knaprig müsli, som knastrar gôtt mellan tänderna när man äter den
Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda ordentligt med händerna eller en slev. När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp
Skala och hacka löken till skyn och fräs i stekpannan med fettet från ankan. Fräs dem tills de fått färg i smör i en stekpanna tillsammans med vitlök och timjanblad
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter och fördela blandningen på plåten. Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.